#معیارهای_رابطه_عاطفی_سالم
۱. منظور از رابطه سالم این نیست که هیچ تعارض و تنشی در رابطه وجود نداشته باشد
بلکه طرفین بعد از هر تعارضی بدنبال راه حل و رفع ناراحتی ها هستند تا دوباره ان مساله تکرار نشود و در دعواهای بعدی تکرار نگردد نه اجتناب و سکوت و کناره گیری.
۲. در رابطه سالم دروغ و مخفی کاری وجود ندارد و همه چیز روشن است. در رابطه ای که یکی از طرفین یا هردو، از ترس ناراحت شدن طرف مقابل یا تنش و جدایی، حرفهایش را نمیزند یا چیزهایی را پنهان میکند، آن رابطه سالم نیست.
۳.رابطه سالم رابطه ای است که در آن طرفین بهم احترام میگذارند و از توهین و بی احترامی خبری نیست.
۴. در رابطه سالم رفتارهای طرف مقابل با توجه به شناخت قبلی قابل پیش بینی است نه اینکه هر لحظه انتظار یک رفتار جدید از فرد مقابل برود که طرف مقابل را شوکه کند.
۵. در رابطه سالم طرفین مشوق و حامی هم هستند و منجر به پیشرفت شخصی، تحصیلی، کاری و .. یکدیگر میشوند نه مانعی بر سر راه آنها.
۶. در رابطه سالم آرامش و اعتماد وجود دارد، بعد از هر دعوایی هردو میدانند که در نهایت آشتی و مساله را حل خواهند کرد نه اینکه بترسند اگر دو روز نباشم و قهر کنم با یکی دیگه وارد رابطه میشه.
۷. در رابطه سالم توجه و اولویت قایل شدن وجود دارد و هردو این مفاهیم را قلبا و عملا برای هم جا انداخته اند، نه اینکه دایما بر سر اینکه چرا زنگ نزدی چندروز، چرا با فلانی رفتی بیرون با من نیومدی دعوا باشد.
۸. در رابطه سالم طرفین همدیگر را تاجای ممکن درک میکنند و اگر مشکلی برای یکی از طرفین پیش امد توسط دیگری حمایت خواهد شد نه اینکه فشار مضاعفی را وارد کنند.
۹. در رابطه سالم تفاوت ها پذیرفته خواهد شد و برای تغییر شخصیت و رفتار طرف مقابل فشار و اصراری وارد نمیشود.
۱۰. در رابطه سالم تعهد وجود دارد و خبری از خیانت و نفر سوم و چهارم نیست.
۱۱. در رابطه سالم طرفین همیشه حرفی برای صحبت کردن باهم دارند نه اینکه وقتی کنارهم هستند صرفا سکوت کنند و به هم زل بزنند.
۱۲. در رابطه سالم گذشت و انعطاف پذیری وجود دارد و اشتباهات راحت تر بخشیده میشود.
۱۳. در رابطه سالم استقلال طرف مقابل حفظ میشود و فرد احساس محدودیت و اسیربودن نمیکند.
۱۴. در رابطه سالم افراد خود را عضو یک تیم میدانند. خودخواهی و ایجاد بازی برنده-بازنده مرگ یک رابطه را رقم خواهد زد، بعد از هر تعارضی طرفین باید سهم خود را بپذیرند و به دنبال مقصر نگردند.
۱۵. در رابطه سالم نیازهای روانی هردو طرف براورده میشود هرچند ان نیاز به زعم طرف مقابل مسخره بوده یا منطقی نباشد، با اینحال برای خوشحالی طرف مقابل سعی در براورده کردن آن میکند.
۱۶. رابطه سالم رابطه ای است که از نقاط ضعف طرف مقابل برعلیه اش استفاده نمیشود بلکه به فرد مقابل برای رفع یا التیام آنها کمک میشود.
۱۷. در رابطه سالم طرفین همدیگر را همانگونه که هست میپذیرند و به عقاید و باورهای حتی متفاوت یکدیگر احترام میگذارند.
۱۸. در رابطه سالم هرکدام از طرفین به فکر سلامت جسمی و روانی خودش هست چون درنهایت بی توجهی به این دو به رابطه آسیب خواهد زد: چاقی، مشکلات جنسی، افسردگی، وسواس و …
۱۹. در رابطه سالم طرفین برای شناخت یکدیگر تلاش میکنند از رنگ مورد علاقه بگیر تا سبک شخصیتی و …
۲۰. در رابطه سالم افراد دایما یکدیگر را مورد تحسین و تشویق قرار میدهند و منجر به افزایش اعتماد به نفس
ثبت ديدگاه