#بعد از خیانت چه واکنشی نشان دهیم؟
اول از همه بگم خیانت از هرکسی در هر زمان و مکانی و در هر سنی برمیاید، هیچکس مبرا نیست حتی شما دوست عزیز،
خیلی از مراجع من که خیانت کردند بارها درجلسات به من گفتند قبلا خودشون اینکار را سرزنش میکردند یا اصلا فکر نمیکردند چنین کاری بکنند.
۱-اگر متوجه خیانت همسرتون شدید قبل از هرگونه اقدامی با یک راهبرد هیجان مدار، سطح هیجان از جمله خشم، ناراحتی و … را پایین بیارید مثل دوش، پیاده روی، نفس عمیق و …
۲-به هیچکس هیچ چیز نگین و بلافاصله با یک روانشناس به صورت تلفنی یا حضوری وقت بگیرید و ابروریزی راه نندازید چون اگر بعدا هم آن شخص را ببخشید یا آشتی کنید بخاطر ابروریزی و اطلاع بقیه، هیچ وقت زندگی راحتی نخواهید داشت.
۳-احتمالا روانشناس شما را آرام خواهد کرد و از شما خواهد خواست که اقدام عجولانه ای نکنید.
۴-در مرحله بعد مطمئن شوید که آن فرد خیانت میکند و برای آن شواهد محکمی جمع کنید.
۵-در مرحله بعدی در زمان و مکان مناسبی شواهدتان را به آن فرد ارائه کنید و از وی بخواهید باهم نزد روانشناس بروید.
۵-اگر قبول کرد که حتما نزد روانشناس بروید تا روانشناس بتواند دلایل خیانت را بررسی کند.
خیانت طیف گسترده ای دارد از
بی وفایی (روابط گذرا که بیشتر جنسی است و تعهد و عشقی در آن نیست و ناشی از لذت طلبی یا کنجکاوی است) تا خیانت (روابطی که به تدریج شکل گرفته و بیشتر عاطفی است) که بی وفایی در رابطه ای که حتی عشق هم در آن وجود دارد ممکن است رخ دهد و خیانت قطعا در رابطه ای رخ میدهد که عشقی در آن نیست پس اول باید بین این دو تفکیک قایل شد و سپس علل خیانت بررسی شود ایا مربوط به نقص مهارتهای رفتاری یا مشکلات زناشویی بوده یا اختلال شخصیت شدیدی پشت این مساله هست.
۶-اگر اختلال شخصیت شدید علت خیانت باشد احتمال تکرار آن قطعا وجود دارد و حتی درمان نیز ممکن است کمک چندانی به این افراد نکند از جمله اختلال شخصیت مرزی، ضداجتماعی، اختلال های بالینی از جمله دوقطبی و وسواس های فکری و …
۷-اگر فردی که خیانت کرده از کار خود پشیمان است و طلب بخشش میکند و حاضر به جبران است و علت خیانت هم مشکلات زناشویی است، روانشناس میتواند در فرایند بخشش و قطع ارتباط با نفر سوم و حل مشکلات زناشویی به آن دو کمک کند تا خیانت مجددا تکرار نشود.
۸-اما اگر فرد خیانتکار، موضوع را انکار کند یا تمایلی به آمدن نزد روانشناس نداشته باشد همسرش باید در وهله اول تا ۱ ماه سکس، غذا و خدمات دیگر را در خانه قطع کند و به آن فرد مهلت دهد که بعد از این مدت اقدام جدی تری خواهد کرد.
۹- اگر بعد از ۱ ماه فرد خیانتکار همچنان حاضر به مراجعه به روانشناس و حل مساله نبود، این بار همسر باید به مدت ۱ ماه او را ترک کند.
۱۰-و اگر باز هم حاضر به همکاری نشد اقدامات جدی تری از جمله تقاضای طلاق نماید.
۱۱-اینکه شما بخواهید فرد خیانتکار را ببخشید یا نه به خودتان مربوط است ولی این مساله چه ناشی از نقص مهارت و مشکلات زناشویی باشد و چه ناشی از اختلال شخصیت، در صورت عدم ریشه یابی و حل مشکل، دوباره تکرار خواهد شد.
۱۲-بعضی افراد بعد از اطلاع از خیانت، متقابلا خیانت میکنند تا انتقام بگیرند، که این افراد از سلامت روان پایینی برخوردارند و خودشان نیازمند درمان و پیگیری هستند.
۱۳-بعضی دیگر ابروریزی های شدیدی راه می اندازند و همه خانواده و دوستان را مطلع میکنند که چه در صورت ادامه و چه در صورت طلاق، پیامدهای این موضوع گریبان خودشان را نیز خواهد گرفت.
۱۴-بعضی دیگر هم یا سکوت میکنند و یا اجتناب، کم کم سرد میشوند، سکس را متوقف و جای خواب شان را جدا میکنند و … که این کار نه تنها مساله را حل نمیکند بلکه منجر به تکرار خیانت یا کشش فرد خیاتتکار به سمت معشوقش میگردد که نیازهای عاطفی یا جنسی اش را براورده میسازد.
۱۵-و نکته آخر و مهمترین نکته وقتی کسی به شما دروغ میگوید یا خیانت میکند قطعا مقصر است و اینکار اشتباه است، اما فکر نکنید سهم او ۱۰۰ درصد و سهم شما ۰ درصد است، شما هم در این مساله نقش دارید، سهم خود را با کمک یک روانشناس، شناسایی کنید و بپذیرید هرچند ۲۰ درصد باشد. خیلی از خیانت ها به دلیل کم توجهی، عدم ابراز مخبت کلامی، اجتناب از حل مساله، سردی جنسی و پرخاشگری و ... رخ میدهد پس ممکن است علت خیانت ان فرد در رفتار شما دوست عزیز هم ریشه داشته باشد.
نه بعد از خیانت در فاز خودسرزنشی فرو بروید و درون خود دنبال عیب و ایراد بگردید و نه در فاز دیگر سرزنشی و بی گناهی و قربانی بودن، واقع بین باشید و نقش همه عوامل را باهم بررسی کنید و در نظر بگیرید.
ثبت ديدگاه