#تتو_بزنم_یا_نه؟
قبل از اینکه به این سوال پاسخ بدم بهتره کمی در مورد پیشینه تتو هم صحبت کنم.

خالکوبی در گذشته نه تنها به افراد خلافکار و بزهکار منحصر بود بلکه حتی در کتابهای روانپزشکی یکی از نشانه های افراد دچار اختلال شخصیت ضداجتماعی قلمداد میشد. با رواج تتو در بین افراد بازیگر و خوانندگان خارجی و سلبریتی ها کم کم این پدیده با الگوگیری جوانان و نوجوانان بسیار رواج پیدا کرد و امروزه تبدیل به مد شده است و شاید دیگر نتوان ان را منحصر به قشر خاصی دانست، هرچند سلامت روان این افراد هنرمند که اکثرا شخصیت نمایشی دارند و معتاد به انواع مواد و مشروبات الکی و … هستند چندان مورد تایید ما روانشناس ها نیست و نمیتوانند الگوی مناسبی برای کل جامعه باشند.
من در این پست قصد دارم کمی به مزایا و معایب تتو بپردازم.

#مزایا
۱-خیلی از نوجوانان و جوانان با زدن تتو روی بدن خود، با دوستانشان در این زمینه همنوایی میکنند و احساس خوبی از اینکه عضو گروه و دسته ای هستند پیدا میکنند.
۲- برخی افراد هم که خیلی اهل مد هستند نمیخواهند از این غافله عقب بیفتند و از هرچیزی که مد شود تبعیت میکنند و این احساس به روز بودن به انها میدهد.
۳. برخی افراد دیگر هم معتقدند تتوی کوچکی روی بدن خیلی زیباست و جنبه زیباشناختی دارد.
۴. برخی نیز با تتو کردن روی بدن میخواهند استقلالشان را به بقیه و بخصوص والدین شان نشان دهند که دیگر بزرگ شده اند و هرکاری دوست داشته باشند انجام میدهند و این احساس خوبی به آنها میدهد.

معایب
۱. همانطور که میدانید زدن تتو سخت و دردناک است و پاک کردنش از آن هم سخت تر، و اگر کسی در سن پایینی تتو بزند ممکن است سالها بعد با رسیدن به بلوغ و هویت کامل یا تغییرباورهایش از اینکار پشیمان شود.
۲. داشتن تتو میتواند استخدام در برخی مشاغل دولتی و رسمی را با مشکل مواجه کند.
۳. علی رغم رواج تتو در جامعه ولی همچنان نگاه اکثریت جامعه به این پدیده منفی است و این خود میتواند عملکرد فرد را درجامعه با مشکلاتی مواجه کند.
۴. نگاه سنتی خانواده ها و بخصوص والدین ممکن منجر به تعارضات و درگیری هایی در این زمینه بین فرزندان و والدین شود.
5..گاهی تتو های زیاد و افراطی نه تنها نمیتواند نشانه همرنگی با مد باشد بلکه نشانه اختلال شخصیت است از جمله شخصیت ضداجتماعی، مرزی، نمایشی و اختلالاتی مانند مازوخیسم، بدریخت انگاری بدنی و …
۶. تتو توسط افراد غیر متخصص و بدون رعایت اصول بهداشتی ممکن منجر به عفونت و مشکلات پوستی و حتی ابتلا به هپاتیت، ایدز، زگیل و … شود که سلامت فرد را به خطر بیندازد.
۷. شاید در برهه ای که فرد تتو میکند این کار مورد پسند خودش و اطرافیانش باشد ولی بعدها که وارد رابطه عاطفی جدی یا ازدواج شود، این مساله از طرف فرد مقابل قابل پذیرش نباشد و برخی فرصتهای آشنایی از بین برود.
۸. تتو گاهی برای دیده شدن و افزایش اعتماد به نفس صورت میگیرد درحالیکه برای افزایش اعتماد به نفس و دیده شدن راه های بهتر و سالم تری وجود دارد و این آموزش ها در جامعه داده نمیشود.

*در کل تتو زدن یک انتخاب شخصی است و لزوما هم به معنای بدی نیست و ممکن است صرفا پیروی از مد باشد ولی بهتر است در سنی انجام شود که فرد به بلوغ و هویت کامل رسیده باشد و این تصمیم با درنظر گرفتن همه جوانبش صورت گرفته باشد.