#چگونه_برنامه_ریزی_کنم_که_به_هدفم_برسم؟
۱.. برای داشتن هدف و پایبندی برای رسیدن به آن باید اول بدانید ارزش ها و پلن های شما در زندگی چیست یعنی اگر امروز اخرین روز عمرتان باشد دوست دارید چه کارهایی مفیدی در طول زندگی خود انجام داده باشید و براساس ارزش هایتان اهداف تان را مشخص و پیگیری کنید.
۲. قدم بعدی این است که اهداف تان را تعیین کنید و آنها را به ۳ دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تقسیم کنید یعنی کارهایی که باید تا هفته بعد، ۶ ماه بعد و چندسال بعد انجام بدهید مشخص کنید.
۳. در مرحله بعد برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت ابتدا حداقل یک هفته خود و فعالیتهایتان را رصد کنید و هر روز درجدولی یادداشت کنید که ۲۴ ساعت تان را چگونه سپری کردید تا بتوانید متوجه شوید چه میزان از وقت تان مفید و چه میزان غیرمفید استفاده میگردد.
۴. سپس کارهایی که باعث تلف شدن وقت تان میشود از جمله اینترنت گردی، خوابیدن و … را شناسایی و برای کاهش یا حذف آنها اقدام کنید.
۵. هرشب کارهای فردایتان را بنویسید و آنها را براساس اهمیت و فوری بودن اولویت بندی کنید و اول کارهای مهمتر و فوری تر را انجام دهید.
۶. در دفترچه یا نوت گوشی برنامه هایتان را یادداشت و در صورت انجام کنار آن تیک بزنید، اینکار احساس خوبی در شما ایجاد خواهد کرد که کار ناتمامی انجام شده است و حتی گاهی بابت انجام آنها به خود پاداش دهید مانند تماشای یک فیلم و …
7. برنامه ریزی منعطفی داشته باشید که در صورت پیش امدن اتفاقات غیرمنتظره کل برنامه تان از بین نرود.
۸. حتما به ازای هر نیم ساعت یا یکساعت فعالیت، زمان استراحتی برای خود در نظر بگیرید.
۹. هرکاری را میتوان با توجه به حوزه اش با رنگهای متفاوت مشخص کنید مثلا حوزه درسی قرمز، حوزه کاری ابی،حوزه تفریح سبز و …
۱۰. بعضی افراد صبح ها انرژی بیشتری دارند و برخی شبها بنابراین مهم نیست که در چه زمانی از روز فعالیت میکنید، تفاوت فردی وجود دارد.
۱۱. نسبت به برنامه ریزی تفکر صفر و یک نداشته باشید مثلا اگر یکروز یک ساعت دیرتر از خواب بیدار شدید ناامید نشوید و کل برنامه آن روز را زیرسوال نبرید از همان ساعت شروع به فعالیت کنید.
۱۲.هرگز انتظار نتیجه سریع نداشته باشید و صبورانه تر جلو بروید، قطعا یک الماس با صبر و تلاش یک تراشکار زبده ساخته میشود.
۱۳. خودتان را بخاطر وقتهایی که در گذشته تلف کرده اید یا اشتباه تان در گذشته سرزنش نکنید چون فایده ای ندارد هیچ، زمان حال را نیز از دست خواهید داد.
۱۴. هیچ وقت به انتهای مسیر فکر نکنید فقط فقط و فقط به شروع فکر کنید یعنی فقط آن کار را انجام دهید بدون اینکه منتظر نتیجه ای عالی باشید، انجام دادن کارها حتی به صورت متوسط از انجام ندادن شان قطعا بهتر است.
۱۵. اگر باورهایی مبنی بر کمالگرایی، ترس از شکست، بی کفایتی و … دارید و مانعی بر سر راه رسیدن به اهداف تان است و خودتان نتوانسته اید آنها را تعدیل کنید حتما از یک روانشناس کمک بگیرید
ثبت ديدگاه