#مراحل_انتخاب_روانشناس

۱. در وهله اول شما باید تاحدودی بدانید برای چه موضوعی مراجعه میکنید مثلا مشاوره ازدواج، زوج درمانی، افسردگی، روابط اجتماعی، اعتیاد، کودک و …

۲. در مرحله بعد شما باید تعیین کنید ایا جنسیت یا سن درمانگر برایتان اهمیتی دارد یا نه؟ مثلا دوست دارید همسن و سال خودتان باشد تا بهتر شما را درک کند یا مسن تر باشد یا همجنس باشد، البته لزوما یک روانشناس مسن و همجنس نمیتواند بهتر باشد همانطور که یک روانشناس جوان و غیر همجنس و گاهی تخصص و ارتباط درمانی که بین مراجع و روانشناس شکل میگیرد حرف اول را میزند.

اینکه شما با روانشناسی ارتباط برقرار کنید به تیپ شخصیتی درمانگر و خودتان نیز بستگی دارد و در جلسه اول تاحدودی باید ظاهر و شخصیتش به دل تان بنشیند.

۳. در مرحله بعد باید رویکرد مورد نظرتان را مشخص کنید و این تاحدی به مطالعه و سرچ نیاز دارد که البته در پستهای بعدی خودم به توضیح رویکردهای اصلی خواهم پرداخت مثلا ایا به دنبال درمانهای عمیق هستید که بر روی اسیب های کودکی شما کار کند یا درمانهای سریع تر و سطحی تر که تکنیک یاد بگیرید.

۴. بعد باید شروع به جستجو در اینترنت کنید
ان هم نه لزوما در اینستاگرام که پر از کوچ و ناروانشناس و روانشناس زرد است مگر از قبل نسبت به شخص یا پیجی اطلاع داشته باشید بلکه ترجیحا در اینترنت و کلینیکهای معتبر.
5. . در مرحله بعد باید کلینیک معتبری را انتخاب و در بین درمانگران آن شخصی را که چهره و رویکرد و جنسیتش با اهداف شمل متناسبتر است انتخاب کنید.

۶. در مرحله بعد باید رزومه آن فرد از جمله مدرک تحصیلی و تجربه های کاری و حوزه های تخصصش را بررسی کنید و ببینید ایا شماره نظام روانشناسی و مشاوره کشور را دارد یا خیر.

۷. بعد از همه این بررسی ها یک جلسه مراجعه کنید و اگر از جلسه اول راضی بودین ادامه دهید وگرنه ناامید نشوید و همچنان بررسی را ادامه دهید، البته این را هم بگویم انتظار معجزه در یک جلسه را نداشته باشید، جلسه اول جلسه آشنایی و شرح حال گیری است و تخصص و مهارت درمانگر و روند درمان در جلسات بعدی مشخص خواهد شد بنابراین نباید برای رسیدن به نتیجه عجله کنید و درمان در بهترین حالت به شرط مراجع هفتگی حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان میبرد