#ویژگی_های_افراد_دچار_کمالگرایی_منفی

1. به طور مکرر اهدافی را برای خود تعیین می‌کنند اما هرگز به آنها نمی‌رسند و در صورت رسیدن به هدف از خود و تلاشی که کرده‌‌اند راضی نیستند.

2. دائماً در حال رقابت هستند تا در همه چیز بهترین باشند تا از احساس ناکامی جلوگیری کنند. این افراد میزان موفقیت خود را با دیگران مقایسه می‌کنند و همیشه دیگرانی هستند که کارشان از آنها بهتر است.

3. تن دادن به این احساس که همه اشتباهات فاجعه بار است. اشتباهات برای آنها استرس و اضطراب زیادی را به بار می‌آورد و حتی بیشتر مواقع از ترس اشتباهات دست به هیچ کاری نمی‌زنند.

4. گیر کردن در این باور که فقط یک استراتژی خاص باید نتیجه بدهد، به جای اینکه نظر دیگران را هم امتحان کنند.

5. بر روی محصول نهایی تمرکز می‌کنند. به جای تمرکز بر روند انجام کار، منحصراً بر نتیجه تلاش‌های خود تمرکز می‌کنند. کمال گرایان منفی مصمم هستند که بر همه موانع موفقیت غلبه می‌کنند.

*کمال گرایان مثبت ناامیدی‌های خود را برون سپاری می‌کنند. وقتی چیزی مطابق برنامه پیش نرود، مسئولیت آنجایی را بر عهده می‌گیرند که به آنها مرتبط است. همچنین به اتفاقات دیگری که خارج از کنترل فرد است نیز توجه می‌کنند و به دنبال اسناد خارجی می‌گردند تا در مورد آنچه رخ داده دلیلی را بدست آورد.

هرچند معمولاً با یک احساس ناامیدی روبرو می‌شوند و طبیعی هست که جای تاسف داشته باشد، ولی فرد می‌داند که نمی‌تواند همه چیز را کنترل کند پس همچنان ادامه می‌دهد.

افراد که کمال گرایی منفی دارند این کار را نمی‌کنند، در عوض سعی می‌کنند از هر لحاظ کنترل خود را به حداکثر برسانند. سپس بی‌رحمانه خود را سرزنش می‌کنند که نمی‌توانند نتیجه مطلوب را به دست آورند (صرف نظر از اینکه هدف غیرقابل پیش بینی یا غیر واقعی بود).

* کمال گرایان سالم موفقیت را برای خود شخصی می‌کنند. کمال گرایان ناسالم می‌پرسند: بهترین نسخه از یک رابطه کدام است؟ کمال گرایان سالم می‌پرسند: بهترین نسخه از رابطه در این مقطع خاص از زندگی برای من کدام است؟

* کسانی که دچار کمال‌گرایی منفی هستند معمولا از خود ناراضی‌اند و خودشان را آن‌قدر که باید و شاید دوست ندارند. این دوست نداشتن روی عزت نفس‌شان اثرات فراوانی می‌گذارد. عزت نفس همان احساس خوبی است که هر فرد از خود دارد.

*کمال گرایی منفی یا کامل گرایی، یک نوع مانع بزرگ در مسیر رسیدن به موفقیت و دستاوردهای مختلف است. همچنین باعث می شود که حال ما با خودمان و اطرافیانمان بد شود و زندگی را برایمان دچار مشکلات زیادی می کند و نتیجه ای جز اضطراب، استرس، اهمالکاری و محدود شدن روابط نخواهد داشت.